Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 10:13

Ιδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας

Πρεμιέρα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας στις 27 Δεκεμβρίου 2018 Πρεμιέρα για τη Συμφωνική Ορχήστρα Καλαμάτας στις 27 Δεκεμβρίου 2018

Σε ίδρυση Συμφωνικής Ορχήστρας θα προχωρήσει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας μετά απο 33 χρόνια λειτουργίας. Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθης Γυφτάκης τόνισε την συγκίνησή του για το γεγονός , το οποίο αποτελεί «είναι ένα όνειρο πολλών χρόνων». Ο κ. Γυφτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχε με τους επαγγελματίες μουσικούς οι οποίοι διαμένουν στην Καλαμάτα, ενόψει δημιουργίας της Συμφωνικής Ορχήστρας, κατέστη συνείδηση το γεγονός ότι στην πόλη μένουν πάνω από 25 επαγγελματίες μουσικοί, των οποίων ήταν όνειρο εδώ και χρόνια η δημιουργία Συμφωνικής Ορχήστρας. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον από μουσικούς από άλλες περιοχές της Ελλάδος. Ο κ. Γυφτάκης τόνισε ότι «αυτή η ορχήστρα θα πρέπει να ανήκει στην πόλη καταρχήν και εμείς θα φροντίσουμε να την ενισχύουμε όπου έχει ελλείψεις».

Την ιδιαίτερη χαρά της επεσήμανε η Καθηγήτρια Φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Βίκη Βασιλειάδη, την οποίαν ο κ. Γυφτάκης χαρακτήρισε σημαντική συμπαραστάτρια, που διαρκώς του υπενθύμιζε την ανάγκη δημιουργίας της Συμφωνικής Ορχήστρας.Ο Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου είπε ότι χωρίς τη στήριξη του Δημάρχου δε θα μπορούσε να γίνει τίποτα και τον ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η πρώτη συναυλία θα δοθεί στις 27 Δεκεμβρίου 2018, με διευθυντή της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμάτας τον Ανδρέα Τσελίκα, μαέστρο της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας Γιάννη Δούζη, γνωστοποιώντας πως η Καλαμάτα θα είναι η 4η πόλη στην Ελλάδα με Συμφωνική Ορχήστρα, μετά την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα.

Ο κ. Δούζης, τέλος, υπογράμμισε το γεγονός πως η δημιουργία της Συμφωνικής Ορχήστρας αποτελεί τιμή για τη «Φάρις», ενώ δίνει το έναυσμα για τη μεταφορά της παραγωγής του πολιτισμού που υφίσταται στην Καλαμάτα πέρα από τα σύνορα της Μεσσηνίας και της Ελλάδος.

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!