Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2019 09:43

Η 1η Blues Συνάντηση Καλαμάτας είναι γεγονός!

1η Blues συνάντηση Καλαμάτας είναι γεγονός! 1η Blues συνάντηση Καλαμάτας είναι γεγονός!

Η 1η Blues συνάντηση Καλαμάτας είναι γεγονός! Την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ο Χαράλαμπος "Μπάμπης" Τυρόπουλος, ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες κιθαρίστες της εποχής μας συναντά τους "Lincoln anenue" και τους "Blues escape", δύο μπλουζ μπάντες της Καλαμάτας στην 1η συνάντηση μουσικής Blues στην πόλη μας.

Οι Lincoln Avenue είναι μια blues-rock μπάντα από την Καλαμάτα που συστάθηκε το 2016 με επιρροές από Stevie Ray Vaughan, Buddy Guy, Albert King, B.B. King, Koko Taylor, Chris Cain, Rory Gallagher, ZZ Top, Allman brothers, Robben Ford, Beth Hart, Michael Landau και πολλούς άλλους.. Τα μέλη της είναι: Πηνελόπη Πιστιόλη - Πάνος Πανταζόπουλος: φωνητικά, Μιχάλης Μπαστακός: κιθάρα, Περικλής Παπακωνσταντίνου: μπάσο, Σωτήρης Παπαδέας: τύμπανα.

Οι Blues Escape δημιουργήθηκαν το 2016 στην Καλαμάτα και αποτελούνται από τους: John Forow: ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα, πλήκτρα, φωνή, Γιώργος Χόχωλης: ηλεκτρική κιθάρα, φωνή, Πάρης Χατζιαδάμ: μπάσο, Γιάννης Χαλκίδης: ντραμς. Παρουσιάζουν δικά τους κομμάτια σε ύφος blues/rock όπως και διασκευές που ετοιμάζουν κάθε φορά για τις live εμφανίσεις τους.

Guest star στην 1η συνάντηση Blues είναι ο διακεκριμένος κιθαριστής Μπάμπης Τυρόπουλος. Ο Χαράλαμπος "Μπάμπης" Τυρόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε μουσική στο Berklee college of music, όπου κέρδισε υποτροφίες (World Tour, Dave Holland, Νάκας). Έζησε στη Βοστώνη (2008), στο Τέξας (2010),το Λονδίνο (2012) και τελικά επέστρεψε στην Ελλάδα (2013).

Εντωμεταξύ την Πέμπτη το απόγευμα από τις 18:00 έως τις 20:00, ο Μπάμπης Τυρόπουλος θα παραδώσει και ένα δωρεάν σεμινάριο πάνω στην Blues μουσική για κιθάρα και τις ειδικές τεχνικές της στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Στο lobby του Αμφιθεάτρου θα μας υποδεχθεί μια έκθεση από τη Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας!!

Γενική Είσοδος στην συναυλία: 5 ευρώ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!