Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020 16:46

Ελεύθερη Προβολή της παιδικής ταινίας "Χωρίς Οικογένεια"

H Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας συμμετέχει με ενθουσιασμό στο 1ο Παιδικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας του Δήμου Καλαμάτας, προβάλλοντας στον υπέροχο χώρο του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων με ελέυθερη είσοδο την μεταγλωττισμένη ταινία Χωρίς Οικογένεια του Antoine Blossier που βασίζεται στο καταπληκτικό μυθιστόρημα του Hector Malot.

O Remi, ένα ορφανό αγόρι, μεγαλώνει με τη θετή του μητέρα, την ευγενική Mrs. Barberin, μέχρι που την αποχωρίζεται στα δέκα του χρόνια και βρίσκεται υπό την επιμέλεια του Vitalis, ενός μυστηριώδους περιπλανώμενου θιασάρχη. Κοντά του, ο Remi σκληραγωγείται στη δύσκολη ζωή του περιπλανώμενου θιάσου, όπου τραγουδάει για να κερδίσει το ψωμί του. Με παρέα τον πιστό του σκύλο Capi και τη μικρή μαϊμού Joli-Coeur, ο Remi θα περιηγηθεί στη Γαλλία και μέσα από γνωριμίες, φιλίες, αλλά και μοναξιά, θα καταλήξει να μάθει το μυστικό της καταγωγής του.

Με μια αφήγηση που υποστηρίζεται απο μια ζηλευτή καλλιτεχνική διεύθυνση , με πανέμορφα σκηνικά και κοστούμια, την αρμονική συμβίωση φωτισμού και κάμερας, αλλά και απο το πρωταγωνιστικό δίδυμο η ταινία ξεχωρίζει. Απο τον 13χρονο Maleaume Paquin , μέχρι τον εξαιρετικό Daniel Auteuil , ο οποίος πέρα από πειστικός, προφανώς θέλει να μοιραστεί μαζί μας την ενέργεια και την καλοσύνη αυτού του ανθρώπου που καταστράφηκε από ένα βαρύ μυστικό , ενω το δίδυμο που σχηματίζει με τον εκπληκτικό Paquin με το αγγελικό πρόσωπο βοηθά την ταινία να σου “πουλήσει” ένα συναίσθημα μακριά από ενα ακόμα “misérabilisme”, δίνοντας μία μαγική διάσταση στις πιο λυπητερές αλήθειες και μία επική αίσθηση στις ταινίες εποχής.

Και εδώ είναι όλα τα στοιχεία που κάνει αυτή την επιτυχημένη προσαρμογή ενός γαλλικού βιβλίου βαριάς λογοτεχνικής κληρονομιάς , ένα μαγευτικό και επικό παραμύθι στην πιο αγνή φόρμα του είδους κατάλληλο για ηλικίες από 6 ετών και άνω.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ
Χωρίς Οικογένεια – Rémi sans famille
Family | K-6 | Μεταγλωττισμένο | 2018 | Fr | 105΄
σκηνοθεσία: Antoine Blossier
παίζουν: Daniel Auteuil, Maleaume Paquin, Virginie Ledoyen
21:00 | Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ - Πάρκο Ευκαλύπτων | Είσοδος Ελεύθερη