Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2019 18:27

Έκθεση ζωγραφικής "ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΤΑ"

Από 6 Δεκεμβρίου 2019 έως 26 Ιανουαρίου 2020  στο χώρο τέχνης Α49 στην Καλαμάτα επτά καλλιτέχνες εκθέτουν τις δημιουργίες τους και σας καλούν να ανακαλύψετε τι τους ενώνει. 

Οι Γιώργης Βραχνός, Ίρις Ρουσάκη, Ωντίν Αστερίου, Ρωμανός Χρούσογλου, Γιάννης Νασόπουλος, Ηλίας Ουρπασιάν, Στέλλα Συρίγου από διαφορετικές αφετηρίες συνθέτουν ένα ομοιογενές -συνειδησιακά και ηθικά- καλειδοσκόπιο, καλύπτοντας πότε συγγενή και πότε αντιφατικά φάσματα εικονικής και ανεικονικής δημιουργίας, στο ατέρμονο πεδίο της πλαστικές Τέχνης. 

Μια ενθουσιώδης συνεύρεση επτά εικαστικών, οι οποίοι, ορμώμενοι από την ίδια ποιητική επιτακτικότητα, το ίδιο αίτημα για καλαισθησία και το ίδιο αίσθημα ευθύνης ως προς την πειθαρχία που ο καθένας υπηρετεί, παρουσιάζουν από κοινού αντιπροσωπευτικά δείγματα της εργασίας τους, για πρώτη και σίγουρα όχι τελευταία φορά.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει ο Γιώργης Βραχνός.

Χώρος Τέχνης Α49  , Αναγνωσταρά 49, Καλαμάτα

Εγκαίνια: Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, 20:30

*Η έκθεση έχει σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης (τα κείμενα και οι λεζάντες είναι τυπωμένα στη γλώσσα Braille).

                                             

 

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Γιώργης Βραχνός / Yorgis Vrachnos (1975, Καλαμάτα)

Σπούδασε Γλυπτική στο University of East London της Μεγάλης Βρετανίας (1999 - 2002, BA Fine Art Sculpture), Ζωγραφική (2005 – 2009, Certificate in Painting) και Χαρακτική (2009 - 2013, Certificate in Printmaking) στο Art Students League of New York των ΗΠΑ και Σχέδιο στο Universidad de Barcelona της Ισπανίας (2016 - 2017, Masters Creación Artística Contemporánea). Το 2009, με υποτροφία του Fountain Fund ολοκλήρωσε το Summer Painting School του Marchutz School of Arts του Aix-en-Provence της Γαλλίας. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις (ΕΠΑΣΚΤ-2004, Gallery Titanium-2011 και Γκαλερί Αρχαιολογικού Μουσείου Αθήνας-2019), ενώ έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία. 

 

Ίρις Ρουσάκη / Iris Roussaki ( 1961, Ιεράπετρα)

Απόφοιτος του Εργαστηρίου Ζωγραφικής του Δ. Μυταρά της ΑΣΚΤ (1979 - 1984) και στη συνέχεια του Μεταπτυχιακού προγράμματος του Department of Painting του Royal College of Art του Λονδίνου (1988 - 1990). Έχει διδάξει Σχέδιο και Ιστορία της Τέχνης σε διάφορες ιδιωτικές σχολές της Ελλάδας, ενώ τα τελευταία 15 χρόνια είναι διορισμένη καθηγήτρια εικαστικών στην Πρωτοβάθμεια Εκπαίδευση. Μετρά στο βιογραφικό της 4 ατομικές και συμμετοχές σε περισσότερες από 16 ομαδικές εκθέσεις. Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης.

 

Ωντίν Αστερίου /Audin Asteriou (1967, Σικάγο, ΗΠΑ)

Σπούδασε χορό, θέατρο και πλαστικές τέχνες στο Mundelein Center for the Fine and Performing Arts του Σικάγο (1986 - 1990). Επιστρέφοντας στην Ελλάδα μετά από μια δεκαετή παραμονή στις ΗΠΑ, άρχισε να δραστηριοποιείται στον χώρο της μόδας, αναλαμβάνοντας την ενδυματολογική επιμέλεια θεατρκών παραστάσεων και επιθεωρήσεων σε σκηνές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς και την σκηνογραφική επίβλεψη αρκετών από αυτά. Από το 2014 επιτελεί καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Τεγέας. Την τελευταία πενταετία διατηρεί εργαστήριο ζωγραφικής στο Χαλάνδρι, όπου και διαμένει μόνιμα. ‘Εχει λάβει μέρος σε 24 εκθέσεις στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

 

Ρωμανός Χρούσογλου / Romanos Chrousoglou (1968, Ελασσόνα)

Απόφοιτος της Σχολής Βακαλό (1989 - 1992) και του Τμήματος Ζωγραφικής της Accademia di Belle Arti di Bologna της Ιταλίας (1993 - 1997) με καθηγητές τους  Ernesto D’Alessio και Ludovico Cressi. Από το 1998 εργάζεται στη Δευτεροβάθμεια Εκπαίδευση ως καθηγητής καλλιτεχνικών. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ελβετία. Είναι τακτικό μέλος του Εικαστικού Επιμελητήριο της Ελλάδας. 

 

Γιάννης Νασόπουλος / Yannis Nasopoulos (1980, Πάτρα)

Αριστούχος απόφοιτος του Ωδείου Πατρέων (2004). Παρότι ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας μουσικός (κρουστά και σαξόφωνο), το 2011 αποφάσισε να μεταπηδήσει στις πλαστικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα στη ζωγραφική. Στη συνέχεια μετέβη στη Χάγη της Ολλανδίας και σπούδασε Γλυπτική στη φημισμένη Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (2012 - 2016) από όπου αποφοίτησε με άριστα. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα, και τις Κάτω Χώρες. Μοιράζει τη ζωή του μεταξύ Πάτρας και Groningen Ολλανδίας.

 

Ηλίας Ουρπασιάν / Elias Urpassian (1972, Θεσσαλονίκη)

Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτέρα Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, στο εργαστήριο του Δ. Δημητρέα (1995 - 2000). Συνέχισε στο εργαστήριο αγιογραφίας του αείμνηστου αγιογράφου/καθηγητή Ευστράτιου Δούκα (2001 - 2005). Από το 2008 ασχολείται αποκλειστικά με την τέχνη του ψηφιδωτού, διδάσκοντας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήρι του Δήμου Ευόσμου και οργανώνοντας σεμινάρια για την διάσωση και διάδοση της λαïκής τέχνης ανά την Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, ενώ έχει στο ενεργητικό του 4 ατομικές και 12 ομαδικές εκθέσεις. 

 

Στέλλα Συρίγου / Stella Syrigou (1983, Νέα Αρτάκη, Εύβοια)

Είναι απόφοιτος της ΑΣΚΤ (2004 – 2009, Ζωγραφική και  Πολυμέσα) και του Τμήματος Σχεδίου της ΑΚΤΟ (2010 – 2012), με εξειδίκευση στο Digital Animation Design. Έχει εργαστεί ως Artist in Residence στο IMMA of Doublin της Ιρλανδίας (2012), ενώ συνέχισε την πρακτική της σε διάφορα διαδικτυακά περιοδικά στην Ιρλανδία και τη Μεγάλη Βρετανία. Μετά το πέρας των Μεταπτυχιακών της σπουδών στο Saint Martins School of Art and Design      (2013 – 2015, MA Fine Art), επιμελήθηκε των δυο αναδρομικών εκθέσεων (2015 και 2016) που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το Digital Art Department του ιδίου πανεπιστημίου στο Λονδίνο, όπου συμμετείχαν αποκλειστικά Έλληνες και Κύπριοι ομογενείς καλλιτέχνες της Μεγ. Βρετανίας. Από το 2013 διαμένει μόνιμα στο Λονδίνο, όπου και παρουσιάζει την δουλειά της σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις.

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!