Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2019 21:49

Απολογισμός εκδήλωσης "Ασπρόμαυρες Μνήμες"

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στην ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ στη Στούπα της Δ. Μάνης και μέσα σε ένα κλίμα έντονα συγκινησιακό, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου 2019 η τιμητική εκδήλωση τίτλο "Ασπρόμαυρες Μνήμες" που διοργάνωσε το Πολιτιστικό Σωματείο για Την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ», για τους επαγγελματίες φωτογράφους της παλιάς Στούπας στη δεκαετία του 1960.

Οι φωτογράφοι που τιμήθηκαν από μέλη του Δ.Σ. ΝΑΡΤΟΥΡΑ, ήταν τα αδέλφια Παναγιώτης και Σωκράτης Μπαρμπετσέας (FOTO BOY), καθώς και ο αείμνηστος Βαγγέλης Χοτζέας (ΦΩΤΟ ΒΑΓΓΟΣ). Η εκδήλωση αυτή έγινε με σκοπό να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στα πρόσωπα αυτά, για την παρακαταθήκη που άφησαν στον τόπο, καταγράφοντας με τον φακό τους ανεκτίμητες και ανεξίτηλες πληροφορίες.

Το φωτογραφικό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από την προβολή στιγμιότυπων, είχε ως αποτέλεσμα να εγείρει δυνατά συναισθήματα συγκίνησης και ενθουσιασμού των ντόπιων που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, παρακολουθώντας σαν σε ταινία, στιγμές από τη ζωή τους μισό αιώνα περίπου πριν.

Ο Παναγιώτης Μπαρμπετσέας, έφερε μαζί του τις παλιές φωτογραφικές του μηχανές και εξιστόρησε με τον δικό του ιδιαίτερο, γλαφυρό τρόπο «πιπεράτες» ιστορίες που κρυβόταν πίσω από κάποιες παλιές του φωτογραφίες που προβάλλονταν στο πανί.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, ήταν εκείνες όπου παρεβρισκόμενοι κλήθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. να σταθούν και να απαθανατιστούν  μπροστά από τις παλιές φωτογραφίες που απεικονιζόταν οι ίδιοι, μισό αιώνα περίπου πριν. 

Το Δ.Σ. ευχαριστεί από καρδιάς τον Γιάννη Αβραμμέα, για τις υπέροχες φωτογραφίες που μας χάρισε από τη βραδιά εκείνη, καθώς και τους ιδιοκτήτες της ταβέρνας ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Χρήστο και Βούλα Μπαρμπετσέα, για τη ζεστή φιλοξενία της εκδήλωσης και τη διάθεση του τεχνολογικού εξοπλισμού του.

Ακολούθησε γλέντι παλιού καιρού!

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην σχετική εκδήλωση της σελίδας nARTura.
 
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!