Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 20:55

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου

Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου

Mουσική εκδήλωση με τίτλο: «Αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο και τα τραγούδια του μεσοπολέμου» διοργανώνουν την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 20.00, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, ο Δήμος Καλαμάτας και η Κοινωφελής του Επιχείρηση «Φάρις» .

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η Σοφία Βέμπο, η τραγουδίστρια της νίκης, το σύμβολο του αγώνα κατά των κατακτητών. Στο πέρασμά της, κατάφερε να σφραγίσει με την καλλιτεχνική της παρουσία τη θεατρική και μουσική ιστορία της Ελλάδας, πριν φύγει για πάντα στις 11 Μαρτίου 1978.
Η Σοφία Βέμπο ανήκει σε μια εποχή όπου τα τραγούδια ανήγγελλαν τον ερχομό της άνοιξης πριν από τα χελιδόνια.
Στις 28 Οκτωβρίου 2018, με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου, θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι στα τραγούδια της Σοφίας Βέμπο και του πρώτου μισού του 20ού αιώνα, μιας περιόδου κατά την οποία μεγαλούργησαν σπουδαίοι Έλληνες συνθέτες και τραγουδιστές, που προσέγγισαν μουσικά τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους, αναπτύσσοντας ένα πλούσιο ρεπερτόριο τάνγκο, φοξ τροτ, σουΐνγκ και βαλς.

Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης είναι μερικοί μόνο από τους δημοφιλείς καλλιτέχνες της εποχής που, είτε με «μεταγλωττισμένα» είτε με πρωτότυπα τραγούδια, παραμένουν ζωντανοί, ανθεκτικοί και αγαπημένοι έως τις μέρες μας.
Η παράσταση περιλαμβάνει ιδιαίτερες επιλογές τραγουδιών εκείνου του καιρού, που ακόμη και σήμερα εμπνέουν τους νέους δημιουργούς και τους νέους ενορχηστρωτές.

Συντελεστές:
Καλλιτεχνική επιμέλεια – ενορχήστρωση – πιάνο: Δαυΐδ Ναχμίας
Ερμηνεύουν: Μαρία Κανελλοπούλου & Θάνος Πολύδωρας
Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας.

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 και με το εξής ωράριο: 10:00-13:00 & 18:30-21:00, καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής.
Γενική είσοδος: 5,00 €
Πληροφορίες: τηλ. 27213 60700 & 27210 87902.

 

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!