Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:09

Αποφθέγματα του Steve Jobs που θα αλλάξουν τον τρόπο που δουλεύετε

Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκέφτονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που θα το καταφέρουν...Steve Jobs Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκέφτονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που θα το καταφέρουν...Steve Jobs

Χρειάστηκαν χρόνια σκληρής δουλειάς, αποφασιστικότητας και επιμονής για να κάνει την Apple, την εταιρεία που είναι σήμερα. Αν κοιτάξετε το Macbook σας και το iPhone σας και πραγματικά σκεφτείτε όλα όσα πέτυχε θα αντιληφθείτε πως είναι κάτι περισσότερο από αξιοσημείωτα. Άλλαξε τον κόσμο που ζούμε.

Χάρη στις πολλές διαλέξεις και ομιλίες του, έχουμε μια ιδέα για την εργασιακή ηθική που ακολουθούσε καθημερινά και για τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε όλα αυτά που έκανε.

Αν χρειάζεστε βοήθεια για να φτάσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους διαβάστε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα αποφθεύγματά του. Διαβάστε, εμπνευστείτε και μετά βγείτε εκεί έξω και κυνηγήστε τα όνειρά σας.

 • "Τα αγαπημένα μου πράγματα στη ζωή δεν κοστίζουν τίποτα. Είναι πραγματικά σαφές πως ο πιο πολύτιμος πόρος που έχουμε είναι ο χρόνος."

 • "Είμαι περήφανος τόσο για τα πράγματα που έχουμε κάνει όσο και για αυτά που δεν έχουμε κάνει. Η καινοτομία λέει όχι σε χιλιάδες πράγματα."

 • "Η δουλειά σας θα γεμίσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής σας και ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ικανοποιημένοι είναι να κάνετε αυτό που θεωρείτε υπέροχη δουλειά. Και ο μόνος τρόπος να κάνετε υπέροχη δουλειά είναι να αγαπάτε αυτό που κάνετε. Αν δεν το έχετε βρει, συνεχίστε να ψάχνετε. Μην εφησυχάζετε. Θα το καταλάβετε με όλη σας την καρδιά όταν θα το βρείτε."

 • "Να έχετε το θάρρος να ακολουθείτε την καρδιά σας και το ένστικτό σας. Κατά κάποιο τρόπο ξέρουν αυτό που πραγματικά θέλετε να γίνετε."

 • "Νομίζω πως αν κάνετε κάτι και αποδειχτεί πολύ καλό, θα πρέπει μετα να κάνετε κάτι υπέροχο. Μη χρονοτριβείτε καιρό στο ίδιο πράγμα. Απλά σκεφτείτε τι έρχεται στη συνέχεια."

 • "Μερικές φορές όταν κανείς καινοτομεί, κάνει λάθη. Το καλύτερο είναι να τα παραδέχεται και να συνεχίζει βελτιώνοντας τις υπόλοιπες καινοτομίες του."

 • "Αυτό ήταν ένα από τα "μάντρα" μου - συγκέντρωση και απλότητα. Κάτι απλό μπορεί να είναι πιο δύσκολο από κάτι σύνθετο: πρέπει να εργαστείτε σκληρά για να καθαρίσετε τη σκέψη σας και να το κάνετε απλό."

 • "Η ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ποσότητα."

 • "Το να είσαι ο πιο πλούσιος άνθρωπος στο κοιμητήριο δεν έχει σημασία για μένα. Το να πηγαίνεις το βράδυ για ύπνο και να σκέφτεσαι "κάναμε κάτι υπέροχο σήμερα", αυτό είναι που μετράει. "

 • "Οι άνθρωποι που είναι αρκετά τρελοί ώστε να σκέφτονται πως θα αλλάξουν τον κόσμο είναι αυτοί που θα το καταφέρουν."

 • "Ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, οπότε μην το σπαταλάτε ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην παγιδεύεστε σε δόγματα. Μην αφήνετε το θόρυβο των άλλων να πνίγουν τη δική σας εσωτερική φωνή."

 • "Είμαστε ενθουσιασμένοι με ό,τι κάνουμε!"

 • "Δεν μπορείτε να ενώσετε τις τις τελείες κοιτώντας μπροστά: μπορείτε μόνο να τις ενώσετε κοιτώντας πίσω. Οπότε, πρέπει να πιστέψετε πως αυτές οι τελείες θα συνδεθούν κάπως με το μέλλον. Πρέπει να πιστέψετε σε κάτι - στο θάρρος σα, στη ζωή, στο κάρμα, οτιδήποτε. Αυτή η προσέγγιση δεν με απογοήτευσε ποτέ και έκανε όλη τη διαφορά στη ζωή μου."

 • "Να είστε μέτρο σύγκρισης στην ποιότητα. Μερικοί άνθρωποι δεν είναι συνηθισμένοι σε ένα περιβάλλον όπου προσδοκάται η τελειότητα."

 • "Τα τελευταία 33 χρόνια, κοιτούσα κάθε πρωί στον καθρέφτη και ρωτούσα τον εαυτό μου: Αν σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της ζωής μου, θα ήθελα να κάνω αυτό που έχω προγραμματισμένο; Και κάθε φορά που η απάντηση ήταν όχι, ήξερα πως έπρεπε κάτι να αλλάξω."

 • "Είμαι πεπεισμένος πως το μισό από αυτό που χωρίζει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους μη επιτυχημένους είναι η επιμονή."
 • "Τα πράγματα δεν χρειάζεται να αλλάζουν τον κόσμο για να είναι σημαντικά."

 • "Η τεχνολογία δεν σημαίνει τίποτα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι εμπιστεύεσαι ανθρώπους, οι οποίοι βασικά είναι καλοί και έξυπνοι και αν τους δώσεις εργαλεία, θα κάνουν με αυτά υπέροχα πράγματα."

Πηγή: The Muse

Διαβάστηκε 209 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Φεβρουαρίου 2019 21:29
Πρόσφατες αναρτήσεις

Like us on Facebook

 

 Humansof Kalamata // Editorial

Δώσε φωνή στο πάθος σου !

Kαι έρχεται μια στιγμή, που η φωνή σου θες να ακουστεί στην πόλη... Γιατί αγαπάς την Ζωή, την Φύση, τον τόπο που γεννήθηκες, μεγάλωσες ή απλά επέλεξες να κατοικείς. Και θες αυτή η πόλη να γίνει ακόμα πιο όμορφη, πιο φιλόξενη, πιο αληθινή... Αυτή η στιγμή ήρθε λοιπόν! Με την ανατολή του 2016, το "Humans of Kalamata" γίνεται ένα με σένα. Γίνεται η φωνή σου!

Περιμένουμε τα άρθρα σας στο   Humansofkalamata@gmail.com  και ελάτε να δημιουργήσουμε μαζί την πόλη που φανταζόμαστε!